Humus: S pečivem jíme čínské vlasy a oslí kopyta!

Možná se Vám právě zvedá žaludek, ale je to tak! Do veček, koblih i buchet se běžně přidává chemicky upravený bílý prášek, schovaně napsaný jako E920, který se vyrábí z vlasů, chlupů, nehtů a kopyt. Nejčastěji pochází z Číny.
zdroj: Wikipedia, Chmee2
reklama
Veškerý text na této stránce je chráněn autorským zákonem, jeho nelegální užití na jiném webu bude řešeno právní cestou. © Bulwar.cz

Tento jistojistě potřebný bílý prášek výrobci často maskují ještě jako L-Cystein, to nezní špatně ne? Ale prakticky jde stále o to samé.

Používání tohoto "zázraku" posvětila loni EU a smí se tedy běžně přidávat nejen do krmiva pro dobytek, ale do pečiva pro lidi.

Veškerý text na této stránce je chráněn autorským zákonem, jeho nelegální užití na jiném webu bude řešeno právní cestou. © Bulwar.cz

"E920 je součástí zlepšujících přípravků, které i my používáme při výtobě běžného pečiva", komentoval pro portál vitalia.cz zástupce společnosti Penam. "My ovšem používáme zásadně L-Cystein syntetického původu" dodal.

Zní to, jako že jim máme snad děkovat? S tímto "zlepšovačem" musí být pečivo opravdu "perfektní"!

Převážná většina L-Cysteinu se vyrábí v Číně chemickým rozpouštěním vlasů, například z kadeřnictví, peří, oslích kopyt a prasečích štětin ve velikém množství koncentrované kyseliny chlorovodíkové.

Do pekařských výrobků se přidává proto, aby se uměle vytvořilo pružné a pevné pečivo - a to je to zázračně a tuze potřebně "vylepšení"! Děkujeme...

Tahle pochutinka se vyskytuje například v těchto produktech:

zdroj: Vitalia.cz
zdroj: Vitalia.cz

reklama
Skóre: 5 (100%) hlasováno 1x
Autor:
Jana Čapková
Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučujeme
Čtěte dál...