Fantastické vepřové řízky pečené v troubě: Na smažené si po nich už ani nevzpomenete!

Veškerý text na této stránce je chráněn autorským zákonem, jeho nelegální užití na jiném webu bude řešeno právní cestou. © Bulwar.cz

Postup přípravy

Maso omyjeme a osušíme, nasolíme si jej a přípravíme tak maso na obalení ve speciálním těstíčku. Začneme obalovat prvně v mouce, následně v rozšlehaných vejcích s trochou soli a pepře.

reklama

Kouzlo receptu spočívá v tom, že uděláme ještě jedno kolo a obalíme opět v mouce a znovu ve vejcích.

Na závěr ještě obalíme v nastrouhaném tvrdém sýru.

zdroj: Pixabay

Obalené řízky potom vyložíme postupně na pekáč. Pečeme v nahřáté troubě za teploty 170-180 stupňů.

Během pečení ještě otočíme tak, aby se nám řízky pěkně opekly z každé strany.

Jakmile uvidíte, že jsou po povrchu zlatavé, poznáte, že jsou hotové a můžete servírovat.

PS: Snad vám bude chutnat :)

PS2: Napište nám do komentářů, zda-li je legenda o tom, že si již na smažené ani nevzpomenete, opravdu pravdivá.

reklama
Skóre: 3.5 (70.29%) hlasováno 35x
Autorský
článek
Autor:
Jana Čapková
Co si o tom myslíte?
Diskuze
Doporučujeme
Čtěte dál...