Fantastické vepřové řízky pečené v troubě: Na smažené si po nich už ani nevzpomenete!

Dnes vám přinášíme recept, který vás dozajista nadchne. Jedná se totiž o netradiční vepřové řízky v těstíčku, kterou jsou připravovány v troubě.
zdroj: Pixabay
reklama
zdroj: Pixabay
Veškerý text na této stránce je chráněn autorským zákonem, jeho nelegální užití na jiném webu bude řešeno právní cestou. © Bulwar.cz

Máte rádi řízky? A co takhle vyzkoušet je nesmažené, ale pečené?

To je nápad, který jistě stojí určitě za vyzkoušení.

Legenda totiž praví, že kdo tento recept ochutnal, tak si na smažené už ani nevzpomene!

Veškerý text na této stránce je chráněn autorským zákonem, jeho nelegální užití na jiném webu bude řešeno právní cestou. © Bulwar.cz

Co budeme potřebovat?

 

  • 500 g vepř. masa
  • 5 vajíček
  • 200 g hladké mouky
  • 400 g strouhaného sýru
  • sůl

Jaký je postup přípravy?

 

Maso omyjeme a osušíme. Nasolíme si jej a přípravíme tak maso na obalení ve speciálním těstíčku. Začneme obalovat prvně v mouce, následně v rozšlehaných vejcích s trochou soli a pepře.

Kouzlo receptu spočívá v tom, že uděláme ještě jedno kolo a obalíme opět v mouce a znovu ve vejcích.

Na závěr ještě obalíme v nastrouhaném tvrdém sýru.

zdroj: Pixabay

To jsou krasavci, nemyslíte?

reklama

Obalené řízky potom vyložíme postupně na pekáč. Pečeme v nahřáté troubě za teploty 170-180 stupňů.

Během pečení ještě otočíme tak, aby se nám řízky pěkně opekly z každé strany.

Jakmile uvidíte, že jsou po povrchu zlatavé, poznáte, že jsou hotové a můžete servírovat.

PS: Snad vám bude chutnat :)

PS2: Napište nám do komentářů, zda-li je legenda o tom, že si již na smažené ani nevzpomenete, opravdu pravdivá.

reklama
Fantastické vepřové řízky pečené v troubě: Na smažené si po nich už ani nevzpomenete!
Skóre: 5 (100%) hlasováno 1x
Autor:
c
Doporučujeme
Co si o tom myslíte?
Komentáře
Doporučujeme
Čtěte dál...