Humus: S pečivem jíme čínské vlasy a oslí kopyta!

zdroj: Wikipedia, Chmee2
zdroj: Wikipedia, Chmee2
Hashtagy článku: #Jídlo #Oblíbené #Šokující

Možná se Vám právě zvedá žaludek, ale je to tak! Do veček, koblih i buchet se běžně přidává chemicky upravený bílý prášek, schovaně napsaný jako E 920, který se vyrábí z vlasů, chlupů, nehtů a kopyt. Nejčastěji pochází z Číny.

reklama

Tento jistojistě potřebný bílý prášek výrobci často maskují ještě jako L-Cystein, to nezní špatně ne? Ale prakticky jde stále o to samé.

Používání tohoto „zázraku“ posvětila loni EU a smí se tedy běžně přidávat nejen do krmiva pro dobytek, ale do pečiva pro lidi.

„E920 je součástí zlepšujících přípravků, které i my používáme při výtobě běžného pečiva“, komentoval pro portál vitalia.cz zástupce společnosti Penam. „My ovšem používáme zásadně L-Cystein syntetického původu“ dodal.

reklama
Zní to, jako že jim máme snad děkovat? S tímto „zlepšovačem“ musí být pečivo opravdu „perfektní“!

Převážná většina L-Cysteinu se vyrábí v Číně chemickým rozpouštěním vlasů, například z kadeřnictví, peří, oslích kopyt a prasečích štětin ve velikém množství koncentrované kyseliny chlorovodíkové.

Do pekařských výrobků se přidává proto, aby se uměle vytvořilo pružné a pevné pečivo – a to je to zázračně a tuze potřebně „vylepšení“! Děkujeme…

autor: c

Tahle pochutinka se vyskytuje například v těchto produktech:

zdroj: Vitalia.cz

zdroj: Vitalia.cz

reklama
Nepřehlédněte:
loading...
Co si o tom myslíte?